Evezős ergométer

Evezős ergométer – evezzétek végig a Dunát az irodában.

Leírás

Evezős ergométer kihívás

Evezzetek el a Fekete erdőtől a Fekete tengerig, végig a Dunán az irodából, evezős ergométerrel egy hónap alatt. A kihíváshoz bármelyik vállalkozó kedvű kolléga csatlakozhat, így nem csak mindenki hozzájárul  a cél teljesítéséhez, de folyamatosan nyomon követhetitek a haladást online rendszerünknek köszönhetően.

Evezés – a minden testrészt átmozgató szórakozás

Hogy mit is nyújt pontosan ez a sporteszköz? Először is, szórakoztató versenyt, melynek alakulását és eredeményeit egy LCD tv-n követhetitek, akár csak az igazi evezős versenyeken. Másodsorban pedig az evezős ergométer egy olyan eszköz, amelyet bárki használhat, kortól és nemtől függetlenül. Használatát mindenki gyorsan elsajátíthatja, miközben nem csak jól szórakozik, de átmozgatja vele az egész testét is. Nem szükséges hozzá komoly sportos múlt, viszont azok számára is kihívást tud jelenteni akik aktívan sportolnak. Erőnlét növelő, és segít többek között a fogyásban és a zsírégetésben.

A teljesítmény számokban mérhető, így akár versenyt is szervezhettek két csapat között.

Az evezős ergométert már az 1950-es évek óta használják számos országban az evezős versenyekre való felkészülésre. Természetesen akkoriban még nem a ma megszokott formájában, jóval nagyobb fémszerkezetek voltak, hatalmas lapátkerekekkel. Idővel azonban a technika finomította az igényeknek megfelelően, és mára már LCD tv-vel kombinálva is elfér egy 3×6 méteres vízszintes területen, a lényeg, hogy legyen áramellátás is a közelben. Az evezős ergométer már nem csak a hivatásos sportolók egyik kedvenc sport eszköze, de beépült a sportolni szerető emberek mindennapjaiba is azáltal, hogy elérhetővé vált edzőtermekben, fitnesz központokban, használata biztonságos és az evezést igazán könnyű  elsajátítani. Mind ezek mellett pedig az ergométer fokozza a szív- és légzőrendszer működését és csak minimálisan terheli az ízületeket.

Remek stresszoldó és segít fejleszteni a stabilizáló izmokat, ez által az egyensúly érzéket.

Evezős ergométer bajnokság szervezéséért írj nekünk!