Vadon Kaland

A bushcraft főleg csoportos tevékenység, ahol a csoport tagjai a különböző technikákat, trükköket egymástól megtanulják, együtt gyakorolják.

Leírás

A Vadon kaland program alapja a bushcraft vagy magyar nevén a bozótmívesség. Ez a kifejezés a természetben való boldoguláshoz szükséges készségek elsajátítását és annak gyakorlását jelenti. A bushcraft főleg csoportos tevékenység, ahol a csoport tagjai a különböző technikákat, trükköket egymástól megtanulják, együtt gyakorolják. Ezen ismeretek megszerzése rengeteg gyakorlást és évekig tartó tanulást igényel, de mi azt gondoljuk, hogy néhány hasznos tippet, alapvető technikákat egy csapatépítés keretein belül is a magunkévá tehetünk. Ha pedig valaki kedvet kap és szabadidejében a későbbiekben tovább gyakorol az külön öröm a számunkra.

A program túrázással, kirándulással indul, aztán a megfelelő helyszínre érkezve neki is látunk annak amiért érkeztünk. Megtanuljuk a különböző eszközök biztonságos használatának módjait, a különböző tűzrakási módokat, néhány szerszám, vagy eszköz elkészítését és alapvető tábori felszerelések elkészítését. Ha nem bánjátok ha egy kicsit piszkosak és füstszagúak lesztek, ha szeretnétek új dolgokat megtanulni melyeket később magatok is használhattok, tartsatok velünk.

Résztvevők száma: 10-20
Program időtartama: 6 óra
Program helyszíne: erdei terület