Ti mennyire vagytok fittek?

Ti mennyire vagytok fittek?

Egy vállalat alapvető célja, hogy sikeres legyen. A vezetők jól tudják, hogy egy sikerhez vezető projektet mindig alaposan és előre meg kell tervezni. A tervezéshez pedig először fel kell mérni az ahhoz szükséges eszközöket, igényeket és szükségleteket. Nincs ez másképp az egészséggel kapcsolatban sem. A munkahelyi egészségfejlesztési program a munkavállalók igényeinek és elvárásainak felmérésével tehető igazán hatékonnyá.

Egy sikeres cégben aktív és elkötelezett munkavállalók dolgoznak, a kiegyensúlyozott munkaerő kialakításához pedig elengedhetetlen az egészségfejlesztés.

Miért fontos a felmérés?

A felmérés feltárja a fejlesztendő területeket, mely során a résztvevő cégek pontos képet kapnak a munkavállalók és munkaközösségük fittségi állapotáról, konkrét adatokat szolgáltat a sportolási szokásokról és a vállalati támogatással kapcsolatos elégedettségről.

A felmérés számos más előnnyel is jár – szakmai, gazdasági, CSR és HR területen is.

Viszonyítási alapot szolgáltat az összesített eredményekhez képest és pontos képet ad a vállalat elhelyezkedéséről az országos átlagot tekintve.

A vállalati fittségi felmérés biztosítja a hatékony, céltudatos, változatos és valóban megtérülő mozgásprogram kialakítását. Minden embernek más szinten van az egészségi állapota, így másra van szüksége ahhoz, hogy fittsége javuljon és ez által még jobb munkavégzésre legyen képes.

Az állapot és igényfelmérésre támaszkodva meghatározható, hogy a munkavállalóknak milyen támogatásra van szükségük, illetve szükséges-e a sporttámogatási formák körének szélesítése, amivel még több munkavállalót lehet aktívvá tenni.

Mit tudtok meg a felmérésből?

A WHO javaslatai alapján összeállított felmérésből megismerhettek minden olyan adatot, ami egy későbbi sikeres mozgásprogram megszervezéséhez kell.

Látni fogjátok, hogy a kollégáitok sportolnak-e rendszeresen vagy ha nem, annak mi az oka. Kiderül, hogy mi motivál titeket a testmozgásra, mikor és kivel sportoltok szívesen, így hatékony, gazdaságilag is megtérülő sportprogramot tudtok kialakítani. A munkahelyi támogatással való elégedettség ismeretében megfelelően tudjátok kialakítani a sporttámogatást, attól függően, hogy mire van igény. Vajon aki nem sportol, többet járna el mozogni, ha a munkahely támogatná a sportolást? Kiderül számotokra a felmérésből.

Az egészségfejlesztés megtérülő befektetés

A büdzsé tervezésébe bele kell venni az egészségfejlesztő programot és az előtte történő felmérést, de erre ne jutalomként, hanem megtérülő befektetésként tekintsetek.

A munkahelyi egészségfejlesztésre fordított összeg hosszú távon sokszorosan megtérül a vállalatnak, ahogyan javul a munkavállalók egészsége és ezáltal csökkennek a megbetegedések és javul a munkavégzés hatékonysága. A munkahelyi stratégia kidolgozásakor figyelembe kell venni a vállalat jellegét, a munkafeltételeket, hogy mit tesznek a munkavállalók az egészségük érdekében.

Fontos, hogy a szervezett sportprogram egyenlő esélyt adjon és ugyanolyan lehetőséget biztosítson mindenkinek a jó egészségi állapotra.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey