Továbbra is keresik az ország legfittebb munkahelyét

Továbbra is keresik az ország legfittebb munkahelyét

A 2013. év végén elstartolt Legfittebb Munkahely Felmérés a magyar lakosság munkavállalói rétegének szabadidős-sportolási szokásait, valamint a hazai, munkahelyi egészségmegőrzés- és testmozgás-támogatási attitűdöt vizsgálja. A felméréshez 2014. február 14-ig bármely magyarországi székhellyel rendelkező vállalat csatlakozhat, olyan versenytársak mellé, mint a Hewlett-Packard magyarországi leányvállalatai vagy a GE Healthcare Magyarország.

Napjainkra a magyarországi munkáltatók számára is fontossá vált a kérdés, hogy az egészségfejlesztés hogyan befolyásolja a munkahelyi teljesítményt. A felelős vezetők egyöntetűen vallják, hogy a munkavállalók jó egészségi állapota serkentőleg hat a cég gazdasági növekedésre, hiszen egy fitt munkavállaló, kiváló mentális és fizikai állapotának köszönhetően, szellemileg termékenyebb és motiváltabb a munkavégzés során.

A Legfittebb Munkahely Felmérés célja, hogy elismerjék a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres sportolást támogató vállalatok és dolgozók teljesítményét. A kutatásban részt vevő vállalatok azon túl, hogy pontos képet kaphatnak munkaszervezetük egészének fittségi állapotáról, megismerhetik jelenlegi helyzetüket és piaci pozíciójukat ezen a területen is.

Az eddig bekapcsolódott munkahelyek között nemzetközi vállalatok magyarországi cégcsoportjaira, valamint kis- és középvállalkozásokra is könnyedén találunk példát. A Hewlett-Packard leányvállalatait, a HP Magyarország Kft.-t, a HP Informatikai Kft.-t és a HP Technológiai Licenszek és Licensznyújtó Kft.-t is nevezte a felmérésre. A szervezők folyamatosan érkező jelentkezésekről és olyan további résztvevőkről számoltak be, mint az egészségügyi technológia és szolgáltatások területén sikeresen működő GE Healthcare Magyarország, vagy az egyedi formatervezésű szaniterekben és víztakarékos csaptelepek gyártásában kiemelkedő Hansgrohe Magyarország.

Az ingyenes programhoz bármely magyarországi székhellyel rendelkező munkahely csatlakozhat, egészen az egy hónappal meghosszabbított, 2014. február 14-i jelentkezési határidőig. A felmérésről és a jelentkezés menetéről a kezdeményezés hivatalos honlapján, a LegfittebbMunkahely.hu-n érhető el bővebb információ.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey