Munkahelyi sport 2019-ben

Munkahelyi sport 2019-ben

-Így sportolnak a legfittebb munkahelyek-

A munkahelyi sportszervezés egyre nagyobb hangsúlyt kap, nem csak a nemzetközi, de a magyar vállalatok életében is. Egyre több vállalat felismerte már a munkahelyi egészségmegőrzésben rejlő lehetőségeket.

Hiszen egy jól működő, átfogó munkahelyi sportprogram – amellett, hogy az employer branding kiváló eszköze – elősegíti a kollégák fittségét, elégedettségét, a stresszel való megbirkózást és a vállalat munkaerő kiesésből fakadó költségeit is jelentősen csökkenti.

Tehát a munkahelyi sporttámogatás nem csupán jól csengő juttatási forma, hanem egyre több vállalat életében HR stratégiai fontosságú projekt is.

A következő 3 bejegyzésben a Legfittebb Munkahely 2018-as felmérése alapján bemutatjuk, hogyan sportolnak azok a kollégák, akiknél a vállalati sport alapvetés, mit tesznek és nyernek azok a munkahelyek, akik már jól szervezett sportprogramot működtetnek, és mit tehetnek azok a cégek, akik most vágnának bele a munkahelyi sportszervezésbe.

Tehát – mennyit, hogyan és miért sportolnak a munkavállalók?

A 2018-as Legfittebb Munkahely Felmérést kitöltők válaszai alapján a munkavállalók 92%-a számára kiemelkedően fontos a rendszeres testmozgás, fittségi állapotukat pedig 60%-uk tekinti kiválónak. A rendszeres sport folyamatos fejlődést biztosít, ezt támasztja alá az is, hogy a kérdőívet kitöltők közel fele javuló erőnlétről számolt be.
A legfőbb motivációs erő számukra az egészségmegőrzés (85%), a stresszoldás (63%), illetve a testkép formálása (62%).


A sportolásban támogatott kollégák átlagosan 2,6 mozgásformát űznek. Ezek közül a legnépszerűbbek a kerékpározás és a futás. Ezt követik az erősítő edzések és a szabadtéri sportok. 1/3-uk rendszeresítette a body&mind típusú mozgásformákat, ilyen a jóga, vagy a body art, de legalább ugyanennyi kolléga választja az úszást is.

A fenti eredményekből is kiderül, hogy a magyarországi sportolási szokásokhoz képest, a munkahelyi támogatásban részesülők rendszeresebben, változatosabban és tudatosabban sportolnak.
Következő bejegyzésünkben a munkahelyi sporttámogatási formákkal foglalkozunk.

 

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey