Kiosztották a Legfittebb Munkahely Díjakat

Legfittebb Munkahely Díj 2014
Legfittebb Munkahely Díj 2014

Kiosztották a Legfittebb Munkahely Díjakat

Négy kategóriában jutalmazták a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres testmozgást támogató vállalatokat.

A tavaly alapított Legfittebb Munkahely Felmérés és Díj célja, hogy feltérképezze a magyarországi munkaerőpiac egészségi állapotát, mozgáskultúráját, feltárja a fejlesztendő területeket, és cselekvésre ösztönözze a munkavállalókat és munkáltatókat egyaránt. A december 4-én tartott díjátadó ünnepségen kis-, közép- és nagyvállalat, valamint közigazgatás kategóriákban vehették át az elismerést a munkavállalói egészségmegőrzés érdekében tett erőfeszítéseikért a nyertesek.

A kisvállalat kategóriában elő helyezést elért S+C Stúdiónál többek között bevezetésre került a munkahelyi taj-csi, a középvállalati kategória győztese, az HBO pedig HR-keretének egyötödét fordítja egészségmegőrzésre. A nagyvállalat kategóriában diadalmaskodó Unilever komplex egészségmegőrző programja annyira hatásos, hogy a hiányzásos napok száma évente mindössze 3,4, az országos 8 napos átlaghoz képest. A közigazgatási kategória nyertese az Igazságügyi Minisztérium lett, dolgozói 87 százalékának élete szerves részét képezi a sport.

„Számos nemzetközi példa bizonyítja, hogy a munkavállalók egészségének támogatása akár 80 százalékkal is megnövelheti a termelékenységet és jelentősen csökkenti a hiányzások mértékét” – nyilatkozta a díj alapítója, Czakó Márton. „A programmal többek között ezekre az egyértelmű gazdasági előnyökre is szeretnénk felhívni a munkáltatók figyelmét” – tette hozzá a sportolói múltra visszatekintő szakember. A díjátadót megelőző előadásában a program szakmai vezetője, dr. Szabó Ágnes egyetemi adjunktus kiemelte, hogy tavaly Magyarországon a munkavállalók mindössze 17%-a tapasztalt olyan rendszeres programot munkahelyén, amely testi-lelki jólétét támogatja.

Az idei felméréshez szakmai támogatóként az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (OEFI) is csatlakozott. A Legfittebb Munkahely Felmérésen részt vevő vállalatok azon túl, hogy pontos képet kapnak dolgozóik fittségi állapotáról, megismerhetik jelenlegi helyzetüket és piaci pozíciójukat ezen a területen, valamint tanácsadásban is részesülhetnek.

A Legfitteb Munkahely Díj nyertesei 2014-ben:

Kisvállalat kategória:
1. helyezett – Sz+C Stúdió Kft.

Középvállalat kategória:
1. helyezett – HBO Holding Zrt.

Nagyvállalat kategória:
1. helyezett – Unilever Magyarország Kft.

Közigazgatás kategória:
1. helyezett – Igazságügyi Minisztérium

A 2014-es Legfittebb Munkahely Felmérés kérdőívét kitöltők között 50 darab Sportkártya is gazdára talált. A nyertesek listája elérhető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey