Keresik az ország legfittebb munkahelyét

Keresik az ország legfittebb munkahelyét

Idejét múlttá vált a felfogás, miszerint az egészségfejlesztés az egyének önnön érdeke és a magánélet részét képezi.

Ehelyett az egészség érdekében tett, gazdasági megfontolású, hatékony beruházások korszakát éljük. A 2013-ban ingyenes Legfittebb Munkahely Felmérés által a magyarországi vállalatok pontos képet kaphatnak munkavállalóik egészségi állapotáról, ezáltal munkaszervezetük egészének fittségi állapotáról.

Az egészséges életmódra való törekvés erősödő társadalmi trend a 21. század Európájában. A jelen gazdasági helyzetben minden versenyképesség-növelő tényező fokozott jelentőséggel bír, így a vállalatok számára az alkalmazott munkaerő teljesítőképessége is.

A felelős vezetők egyöntetűen vallják, hogy a munkavállalók jó egészségi állapota serkentőleg hat a cég gazdasági növekedésre, hiszen egy fitt munkavállaló, kiváló mentális és fizikai állapotának köszönhetően, szellemileg termékenyebb, kreatívabb, innovatívabb, koncentráltabb és általában jobb a közérzete, motiváltabb a munkavégzés során. Ráadásul a helyes életmódot folytató dolgozók esetében a betegszabadságok száma is jóval alacsonyabb.

Napjainkra a magyarországi munkáltatók számára is fontossá vált a kérdés, hogy az egészségfejlesztés hogyan befolyásolja a munkahelyi teljesítményt. A Legfittebb Munkahely Felmérés és Díj alapító csapata, mint az egészséges, aktív életmód elkötelezett hívei, azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy egy olyan hiánypótló, komplex eszközt hoznak létre, amely a munkáltatókon keresztül ösztönzi a lakosságot a rendszeres és változatos testmozgásra, ugyanakkor a mérhetőség alapkövetelményének is eleget tesz.

A Legfittebb Munkahely Felmérés a magyarországi lakosság munkavállalói rétegének szabadidős-sportolási szokásait, valamint a munkahelyi egészségmerőzés- és testmozgás-támogatási szokásokat vizsgálja. Olyan szociológiai vizsgálatsorozat, mely arra hivatott, hogy a magyarországi munkaerőpiac egészségi állapotát, mozgáskultúráját megismerje. Feltárja a fejlesztendő területeket, és további testmozgásra ösztönözze az alkalmazottakat.

A kutatás célja, hogy elismerjék a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres sportolást támogató vállalatok és dolgozók teljesítményét. A felmérésben részt vevő vállalatok azon túl, hogy pontos képet kaphatnak munkaszervezetük egészének fittségi állapotáról, megismerhetik jelenlegi helyzetüket és piaci pozíciójukat ezen a területen is.

A 2013-ban ingyenes program, melyhez bármely vállalat csatlakozhat, a munkavállalók valamennyi csoportjára alkalmazható.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey