A vállalatoknak is megtérül az egészség – Indul a Legfittebb Munkahely Felmérés

A vállalatoknak is megtérül az egészség – Indul a Legfittebb Munkahely Felmérés

Háromszor termelékenyebbek a fitt munkavállalók. Az egészségbe történő befektetés nem csak lojálisabb munkatársakat, csökkenő táppénzköltségeket, hanem kreatívabb és stresszmentesebb munkavégzést is eredményez.

A Legfittebb Munkahely Felmérés arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a vállalatoknak érdemes a munkavállalóik egészségére költeniük. A korábbi évek eredményei szerint a dolgozók jóllétére fordított minden forint négyszeres megtérülést hoz.

„Az aktívabb és tudatosabb életmódot hosszú távon támogató vállalkozásoknál csökken a hiányzások és a kilépések száma, növekszik a munka hatékonysága, amelyet számos nemzetközi kutatás és gyakorlati tapasztalat bizonyít” – hangsúlyozza a témával kapcsolatban dr. Szabó Ágnes, a Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének adjunktusa.

A most harmadik alkalommal megszervezett felmérés a magyarországi vállalatok dolgozóinak fittségi állapotát vizsgálja. Feltárja a fejlesztendő területeket, pontos elemzést állít össze a résztvevők állapotáról, és ha szükséges, akkor testmozgásra ösztönzi őket. A kezdeményezésben az évek során olyan vállalatok is részt vettek, mint az HBO Holding Zrt., az Unilever Magyarország Kft. és a Hewlett-Packard Magyarország Kft..

„Munkatársaink egészségi állapotának javulásával kimutathatóan csökkent a hiányzás, szorosabbá váltak a munkahelyi kapcsolatok, ami a munkahelyi morál és a teljesítmény emelkedéséhez vezetett” – összegezi az elmúlt években elért eredményeiket Kovács Krisztina, a 2013-ban Legfittebb Munkahely Díjjal elismert Hewlett-Packard Magyarország Kft. HR vezetője. „Vállalatunk amiatt indult a Legfittebb Munkahely Felmérésen, hogy megmutassa, mekkora ereje van a sportos, aktív életet élő közösségeknek, valamint szerettünk volna visszajelzést kapni programjaink továbbgondolására, fejlesztésére” – tette hozzá a vezető.

A Legfittebb Munkahely Felmérés sikerességét az Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) Egészségkommunikációs Központja szakmai támogatóként és tanácsadóként segíti.
Idén szeptember 30-ig várják a szervezők a cégek jelentkezését, amelyek kis-, közép- és nagyvállalat, valamint közigazgatási szerv kategóriában mérethetik fel magukat.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey