Munkahelyi sportolás covid alatt – így oldották meg győzteseink

Munkahelyi sportolás covid alatt – így oldották meg győzteseink

A világjárvány megjelenésével mindenki mentette a menthetőt, sok vállalat hirtelen állt át a home office-ra, megváltoztak a társadalmi folyamatok, sok mindent újra kellett gondolniuk a cégvezetőknek, szóval akadt kihívás bőven 2020-ban. Sajnos a Legfittebb Munkahely verseny is elmaradt a pandémia miatt, de kíváncsiak voltunk, 2019-es győzteseink hogyan oldották meg az egészségfejlesztést ebben az egyáltalán nem szokványos évben. Zimányi Róberttel, az evopro Holding Zrt. CSR-managerével és az EVOPRO Group Sportegyesületének elnökével beszélgettünk, akik középvállalat kategóriában 2017 után 2019-ben is elnyerték a Legfittebb Munkahely Díjat.
Eleinte ők is alkalmazkodtak a világjárványhoz, elsődleges céljuk még napjainkban is a vírus terjedésének megfékezése és a népesség egészségmegőrzése, így leginkább a kollégáik egészségével és a munkafolyamatok átszervezésével (home office lehetőségének kialakítása) foglalkoztak, de mindezek mellett a sportra is figyelmet fordítottak.

„A 2020-as korlátozások erősen befolyásolták a munkahelyi sportolást, a legtöbb eseményünk elmaradt. Az egyéni szabadidő sportolásra fektettünk hangsúlyt és ösztönöztük kollégáinkat, hogy a járványügyi intézkedések betartásával is figyeljenek a mozgásra és sportolásra, mert immunerősítő hatása van, amely segít a vírus elleni védekezésben”

– mondta Zimányi Róbert.
Jelenleg még mindig erősen korlátozva van különböző rendeletekkel a sportolás, de folyamatosan figyelemmel követik a változásokat, és ha engedik a jogszabályok, készen állnak a biztonságos munkahelyi sportolás folytatására.

„Most a versenysport működik és az egyéni szabadidősport, bízunk benne, hogy a jó idő közeledtével és a védőoltás hatására egyre többet lehet majd ismét sportolni, reméljük, közösségben is, a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával. Mindig is fontos volt nekünk a minőségi sportolás és a higiénia, de talán a jövőben utóbbira még inkább figyelünk majd, azaz például megtartjuk a kézfertőtlenítők használatát, vagy csak egészséges emberek jelentkezhetnek sportprogramjainkra.”

És hogy mi hiányzott nekik a legjobban 2020-ban?

„A közösségi, jó hangulatú, versengő és egyben játékos sportesemények, a sportolás utáni beszélgetések, sörözések nagyon hiányoztak.”

Ezek bizony nekünk is, na meg a Legfitttebb Munkahely verseny. Reméljük, hogy 2021-ben újra győzteseket hirdethetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey