Leáldozott a céges sportnapoknak, csapatépítéseknek?

Leáldozott a céges sportnapoknak, csapatépítéseknek?

2020-ban a covid jelentősen átformálta életünk több területét is. Nem csak digitálisan tanultunk, home office-ban dolgoztunk, a konditermeket is online edzésekre cseréltük, és még családtagjainkkal, kollégáinkkal is inkább Zoom-on „lazultunk”, ezzel is vigyázva magunkra, egymásra.
De vajon a járvány végével megmaradnak digitális szokásaink?

Helen Newstead, a Collins szótár szakértője szerint a nyelv tökéletesen tükrözi a körülöttünk lévő világot, ezért is minden évben kihirdetik az év szavát. Ezúttal mintegy 4,5 milliárd kifejezést vizsgáltak meg, toplistás volt a koronavírus és a szociális távolság is, végül a győztes a lockdown, azaz a lezárás lett. A szó használata 6000 százalékkal nőtt 2019 óta. Ez az a szó, ami több milliárd ember közös tapasztalatát foglalja magában, akiknek korlátozniuk kellett mindennapjaikat, befolyásolta a munkavégzést, a tanulást, a vásárlást, a szórakozást és a társasági viszonyokat is.

Nekünk is furcsa év volt ez. 1000 százalékon szoktunk pörögni, tucatnyi fesztivált bejárunk minden évben, ezrek sportolási szokásait vizsgáljuk a Legfittebb Munkahely Program keretein belül és tízezreket szórakoztatunk különböző rendezvényeken, falunapokon, sportnapokon, vagy csapatépítőkön. A járvány megjelenésével és a lezárásokkal minden megállt, lenullázódott, ebben a szektorban is és sokan a túlélésért küzdöttek. A szorult helyzetből születtek jó dolgok is, például online „jártunk” színházba, moziba, csapatépítőre, sportolni, de még nőgyógyászhoz is.

A covid helyzetben még jobban felértékelődött az egészség, mint a fizikai, mint a mentális. Sokakat megviselt a bezártság, ezért is volt fontos, hogy lettek alternatívák. De vajon ha egyszer vége lesz ennek, teljesen visszatérünk „előző életünkhöz” vagy megmaradnak új szokásaink? Mi azt gondoljuk, jövőre inkább hibrid módszerek lesznek. Ha vissza is térünk a hagyományos verziókhoz, digitális eszközökkel támogathatjuk például a testmozgást is. És az online jó megoldás lehet a munkavégzéstől távol lévők, mint például a gyesen lévők csapatban tartására is.

Végül így év végén óvatosak vagyunk a fogadalmakkal, de az biztos, hogy jövőre is indent megteszünk azért, hogy fitten tartsuk kollégáitokat, és reméljük, hogy 2021-ben újra lehet Legfittebb Munkahely verseny.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey