Így fejleszthető a munkavállalók hatékonysága

ContiTech

Így fejleszthető a munkavállalók hatékonysága

-bemutatkozik a 2017-es Legfittebb Munkahely, a ContiTech-

A 2017-es Legfittebb Munkahely Program győzteseit bemutató sorozatunk következő részében a ContiTech Rubber Industrial Kft-t ismerheted meg. A cég 2016-ban nevezett először a Legfittebb Munkahely Díjra, ami hatalmas aktivitást váltott ki a munkavállalókból – ennek eredménye látszik is, hiszen a tavalyi évben megnyerték a Legfittebb Munkahely Díjat nagyvállalati kategóriában.

Tóth Nikolettával és Csáki Katalinnal beszélgetve megtudtuk, hogy a cég nem csak saját munkavállalói egészségére figyel oda, hiszen az idén már negyedik alkalommal szerveztek futóversenyt Szegeden, amelyen bárki nevezhetett, sőt mivel több távon volt lehetőség indulni a futóversenyen, a profik mellett akár a családtagok is indulhattak.

Amellett, hogy milyen előnyöket tapasztaltak a vállalati egészségprogram indulása óta, arra voltunk még kíváncsiak, hogyan támogatják dolgozóik egészségmegőrző – és sportolási szokásait, és hogyan fejlesztik azokat:

„Számunkra kiemelt fontosságú munkavállalóink egészsége. Sportszakosztályunk több éve lehetőséget biztosít kollégáink hobbijának, sportolási lehetőségeinek támogatására, legyen az horgászat, motorozás, túrázás, teniszezés vagy tollasozás. Focicsapatunk figyelemre méltó eredményeket ért el a lokális és országos versenyeken is. Emellett minden évben rendezünk családi – és sportnapot a kollégák és családtagjaik részére, ahol különböző sportversenyeken, egészségprogramokon vehetnek részt.
Az egészségesebb életviteltől kollégáink kevésbé stresszesek a mindennapi feladatok elvégzése során, pihentebbek és produktívabbak ezáltal.
A Contitech minden évben elégedettségi felmérést végez munkavállalói körében az elégedettség,- elkötelezettség – és teljesítmény mérésére.
„A betegségi rátát folyamatosan figyelemmel kísérjük az egész gyár területén, és akciókat dolgozunk ki azokra a területekre, ahol fejlesztés szükséges.
Emellett második éve vettünk részt a Legfittebb Munkahely felmérésen, ahol visszajelzést kapunk a kollegák fittségéről, sportolási szokásaikról és arról, hogy a cég mennyiben támogatja őket ebben.”

Mi csak annyit tudunk mondani, hogy így tovább! Szeretnénk még több ilyen céget, melyeknek ennyire fontos az egészséges, fitt dolgozó és folyamatosan figyelemmel kíséri a munkavállalók elégedettségét. Ezzel is erősítve a munkatársakban azt, hogy a cégnek igen is fontos, hogy hogyan érzi magát a munkahelyén.

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey