Ennyit kell mozognod egy fagyiért

Ennyit kell mozognod egy fagyiért

Az, hogy mennyi kalóriát éget az emberi szervezet, sok mindentől függ: az anyagcserétől, a nemtől, kortól, az aktivitási szinttől, az edzés intenzitásától és hosszától egyaránt. Mi most arra vállalkoztunk, hogy egy kalória kalkulátor segítségével kiszámoltuk, a leggyakrabban végezhető nyári sportokkal mennyit égethetünk, hogy jóízűen elfogyaszthassunk egy fagyit.
1 gombóc fagyi kb 83 kalória, ehhez jön még a tölcsér, esetleg tejszínhab, csokirolád stb, mindenesetre tölcsérrel együtt gombóconként kb 100 kalóriával nyugodtan számolhatunk. Egy felnőtt simán elnyal 2-3 gombócot, tehát 200-300 kalória kb egy adag hideg nyalánkság.
Mivel a kalóriaégetés sokmindentől függ, én most magamból indultam ki, tehát egy 34 éves 166 centis, 58 kilós nőnek az értékeit látjátok, aki 1 órán át végzi az adott sportot. Az interneten többféle kalória kalkulátor is fellelhető, mi most a kalóriagurut használtuk, itt beírhatod a saját adataidat, ha kíváncsi vagy, neked mi jönne ki.
A jó hír, minél több kiló vagy, annál több kalóriát égetsz.
Görkorcsolya 314 kcal
Tollas 202 kcal
Strandröplabda 136 kcal
Strandfoci 354 kcal
Kenu (közepes tempóban) 310 kcal
Bicikli (közepes tempóban) 354 kcal
Frizbi 133 kcal
Futás lépcsőn 664 kcal
Kirándulás, túrázás 266 kcal
Lovaglás 177 kcal
Séta (közepes tempóban) 146 kcal
Jóga 177 kcal
Szörfözés 133 kcal
Mellúszás 443 kcal
Vízisí 266 kcal
Tehát ha a fagyizóhoz egy óra görkorizással, úszással, lépcsőzéssel, kenuzással vagy biciklizéssel jutsz el, büntetlenül elnyalhatsz néhány gombócot. Ha már egy lángosozó a végcél, jobban rá kell gyúrni, ugyanis egy jó sajtos tejfölös 500-700 kalória is lehet, ha leöblítenéd egy pohár sörrel is, az plusz 130 kalória.
Természetesen nem mondjuk, hogy vonj meg magadtól minden nyári élvezetet, de érdekes látni, mennyi melód megy a levesbe, ha nem figyelsz oda az étkezésre. Egyébként kalóriát égetni nem is akkora ördöngösség, ugyanis az alvás, főzés, mosás, takarítás, kertészkedés, kutyasétáltatás, sőt még a szeretkezés is éget, gondoltad volna?

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey