Valóra vált régi tervünk: íme az átfogó Munkahelyi Sportprogramunk

Valóra vált régi tervünk: íme az átfogó Munkahelyi Sportprogramunk

Minden rosszban van valami jó – szokták mondani, így vagyunk most mi is kicsit ezzel, ugyanis a pandémia okozta leállások miatt előtérbe kerülhetett egy régi tervünk, a Munkahelyi Sportprogram kidolgozása. Nyolcan dolgoztunk rajta hat hónapon át, hogy egy olyan átfogó Munkahelyi Sportprogramot hozhassunk létre, ami figyelembe vesz mindent ahhoz, hogy az sikeressé válhasson. Íme a részletek.

A Munkahelyi Sportprogramunk azoknak a cégeknek szól leginkább, akik szeretnének törődni a munkavállalóik egészségével, de egyszerűen nincs rá kapacitásuk a számos egyéb teendőik mellett. Programunk figyelembe veszi a dolgozók igényeit, motiválja őket, izgalmas programokat ajánl, folyamatosan kommunikál sportról és egészségről, figyeli a visszajelzéseket és ezek által fejleszti a dolgozói fittséget és egészséget.
A WHO és az EU-OSHA munkahelyi egészségfejlesztési javaslatain alapul, tehát szakmailag abszolút megalapozott. Előnye még, hogy maximálisan a vállalat és a cég igényeire szabható, ezen kívül mérhető, – ami minden vállalat számára jogosan elsődleges szempont -, méghozzá csökkenő egészségügyi kiadásokban, illetve kevesebb toborzásra van szükség, mert csapatot kovácsol. Egy gamifikált online rendszer áll mögötte, ami használható az egészségfejlesztési célokhoz és a programok kommunikálására, de akár integrálható a vállalat belső kommunikációs rendszerébe is.
Ha egészségesek dolgozóink, már nyert ügyünk van, de a Programnak HR, PR, szakmai és gazdasági előnyei is vannak, amelyekről itt olvashatsz bővebben.

Ami biztos, már pár hónap alatt megnövekedett elköteleződést, jobb munkahelyi morált tapasztalhatsz, 3-5 év elteltével pedig szignifikánsan kevesebb munkahelyi sérülést, kevesebb betegséget, hiányzást, kevesebb presenteeismt és növekvő megtérüléseket a képzések, fejlesztések költségeit tekintve.
A Program részletes menetéről itt találsz infókat bővebben: Munkahely Sportprogram.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey