A munkavállalói sportprogram és az egészségfejlesztés

A munkavállalói sportprogram és az egészségfejlesztés

Munkahelyi wellness

A wellness szó hallatán sokaknak még mindig egy wellness szálloda képe ugrik be és annak programjai jutnak eszébe, köztük a masszázs, a szauna és egyéb gyógykezelések. Azonban a wellness ennél sokkal több és tovább kell látunk ezen a képen. A munkahelyi wellness nem újkeletű trend, kezdete 40-50 évre nyúlik vissza, amikor megjelentek az első ilyen irányú lépések.

Felnőtt életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, legyen annak helyszíne az iroda vagy az otthonunk, a munkával töltött órák minősége meghatározza közérzetünket. Fontos szerepet játszik hangulatunkban a kollégákkal való viszony, amire a munkahelyi jóllét kapcsán nagy hangsúlyt kell fektetnünk. A kedvező munkahelyi morál alapvető pillére, hogy kellemes légkörben tudjunk a társakkal együtt dolgozni. Felmerül a kérdés, hogy mindezt hogyan segíti, mozdítja előre a munkavállalói sportprogram.

Czakó Márton, a Legfittebb Munkahely Program projektvezetője segített válaszával;

Véleményem szerint az egyik, ha nem a legjobb módszer, ha a munkavállalók számára ideális mozgásprogramot indít egy vállalat. A megfelelő állapotfelmérésen alapuló, játékos / bevonó, aktív, edukációt is tartalmazó programok hosszútávon biztosíthatják a munkavállalók „jól létét”.

A megváltozott munkahelyi körülmények, a covid hatás alapvető kockázatok, amelyek folyamatos változásra, alkalmazkodásra kényszerítik a vállalatokat. A kihívás a munkaerő megtartása, melyre válasz lehet egy „gondoskodó” vállalati attitűd.

A jövőben a felelősen gondolkodó cégek nem tehetik meg, hogy a munkavállalóikra ne úgy tekintsenek, mint legfontosabb, alapvető vállalati érték.

A fitt munkahely kialakítása

Ehhez olyan tervezésre van szükség, ami egy átfogó koncepciót fog képezni a cég fejlődéséhez. Ez a hosszútávú terv része a munkahelyi wellnessnek, ami nagyon jótékony hatással lesz a vállalat életére. A vezetőségnek erre is gondolni kell az éves terv kialakításakor. Azonban nem kell egyedül megbirkózni a feladattal, mert ebben számos segítséget tudunk adni.

Mit nyújt a Legfittebb Munkahely program?

  • Átfogó, széles spektrumú állapotfelmérést,
  • Állapotfelmérésen nyugvó mozgásterv kialakítását,
  • Színes, sokrétű programot, az edukációtól, a kommunikáción keresztül a konkrét programokig,
  • Folyamatos felmérést, visszacsatolást, ha kell azonnali változtatását a programnak.

 

A már többször említett megfelelő állapotfelmérés alapvető fontosságú a további helyes program kialakításához, ami célravezető lesz a jövőben. Ez a megtérülő befektetés a fittség egészségjavító hatásával a munkavégzést és a hatékonyságot segíti elő. Jelentkezz a Legfittebb Munkahely Programra, hogy cégedet a legjobb formába hozd!

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey