A fitt munkahely ősszel készül

A fitt munkahely ősszel készül

Itt van az ősz, itt van újra, a nyári pezsgés és programok után ilyenkor mindenki egy kicsit lecsendesedik és elkezd befelé is figyelni. A forró napok feltöltöttek energiával, a gyerekek már beszoktak újra az iskolába, óvodába és még a karácsonyi hajtás sem kezdődött el. Az embernek a munkán kívül marad egy kis ideje magára is. Érdemes megragadni az alkalmat és belevágni egy igazán kifizetődő projektbe, akár vállalati szinten is. Mondjuk is, hogy mibe és miért. 

Így kezdd el!

Ahogy a beach body télen készül, a fitt munkahely ősszel, az életmódváltás ugyanis nem egyik napról a másikra látszó dolog, viszont a kitartó munkának mindig megvan a gyümölcse. Az aktív, munkaképes életéveink 2/3-át a munkahelyen töltjük, így egyáltalán nem mindegy, hogy a munkahelyi közeg milyen hatással van az életmódunkra. Szeretnétek olyan emberek között dolgozni, akik a kiégés helyett újabb és újabb közös célokat tűznek ki maguk elé, amelyektől szellemileg, testileg és lelkileg is frissek tudnak maradni? Ha élen akartok járni és szeretnétek, ha egészséges, motivált, pozitív, kreatív emberek vennének körül a munkahelyeteken is egy igazán jó csapatban, akkor vágjatok bele. 

Alapos felmérés a siker kulcsa

Nem vagytok elkésve semmivel, ősszel érdemes ugyanis felmérni az igényeket és a kollégák fizikai állapotát, hogy a számotokra legmegfelelőbb programot állíthassuk össze. Annak ugyanis semmi értelme, ha valami olyat ajánlasz fel a munkavállalóknak, amihez senkinek nem fűlik a foga. Egy saját edzőterem a cégnél jó ötlet, de azt nem biztos, hogy ki tudják használni azok a munkavállalók, akiknek a munka után rohanni kell a gyerekért és kezdődik az esti rutin. Érdemes egy olyan átfogó programmal előrukkolni, ahol mindenki megtalálhatja a számára kedvező testmozgást. Így nem csak egy hirtelen fellángolás lesz az életmódváltás gondolata, ami gyorsan el is röppen az első akadálynál, hanem egy hosszútávú cél, melynek évről évre egyre több előnyével fog szembesülni, mind az egyén, mind pedig a cég. 

Kutatások szerint azok a munkavállalók, akiknek a jólléti pontszámai is magasak, 30 százalékkal kisebb valószínűséggel hiányoznak betegség miatt az elkövetkezendő egy hónapban azokhoz képest, akik bár elkötelezettek, de a jólléti értékeik alacsonyak. Éves szinten pedig 70 százalékkal kevesebb a táppénzes napjaik száma a magas pontszámú munkavállalóknak.
Tehát a munkahelyen, irodában sporteszközöket elhelyezni és mozgásprogramot kialakítani nem csupán azért éri meg, mert jó HR fogás, hanem mert hosszú távon anyagilag is kimutatható hasznot hoz a vállalat számára.

Hogyan segít nektek a program?

A Legfittebb Munkahely Program azért jött létre, hogy támogassa, elősegítse a különböző méretű és vállalati kultúrájú cégek mozgásprogramját. Előmozdítson egy aktívabb, egészségesebb munkahelyi környezetet, segítsen megtenni az első lépéseket egyénekre szabva. Hiszen máshogy kell megközelíteni a munkahelyi sportprogramot egy 30 fős kisvállalatnál és máshogyan egy olyan nagyvállalatnál, ahol akár 1500-an is dolgoznak, az anyagi ráfordítások lehetőségéről nem is beszélve. Más mozgat meg egy friss start up-nál dolgozó munkavállalót, és más egy állami tulajdonú cégnél kötött munkaidőben, adminisztrációs munkát végző kollégát. Természetesen cégen belül is vannak korosztály és érdeklődési kör tekintetében eltérések. Sokszor pont ezért nem mer belevágni egy vállalat átfogóbb munkahelyi sportprogram kialakításába, mert nem egyértelmű, mi a legjobb döntés munkavállalóik szempontjából.

A Legfittebb Munkahely Program felméréssel és az egyénekre szabott sportszervezéssel támogatja azokat a vállalatokat, akik felelősen gondolkoznak a munkahelyi egészségről, ezzel segítve a munkáltatókat és munkavállalókat közös céljaik elérésében. 

A fitt munkahelyek versenyképesebbek és fenntarthatóbbak, a fitt munkavállalók pedig hatékonyabbak, stresszmentesebbek. Képesek célokat kitűzni, azok eléréséért küzdeni, nagyobb a teherbírásuk, kiegyensúlyozottabbak, elégedettebbek, kreatívabbak és lojálisabbak, és ami a legfontosabb: egészségesebbek és boldogabbak.

A jövő dinamikusan fejlődő munkáltatói és munkahelyei a sportos munkahelyek! Amennyiben belevágnátok, keressetek minket bizalommal elérhetőségeink egyikén.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey