9 érv, miért ösztönözd munkavállalóid sportolásra

9 érv, miért ösztönözd munkavállalóid sportolásra

Minden munkáltató tudja, hogy a vállalata számára a legfontosabbak az alkalmazottak. Olyan alkalmazottak, akik a maximumot hozzák ki magukból, ugyanis így lesz a vállalat is sikeres. A munkahelyi sport abban segít, hogy arra ösztönözd a munkavállalóidat, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, és teljes mértékben kihasználják képességeiket. A mozgás által nemcsak az ideális súlyt érik el, jobb lesz az általános egészség állapotuk, és számos más előnye is van, rögtön mondunk is 9-et.

1. A testmozgást végző alkalmazottak sokkal kisebb eséllyel betegednek meg, mint nem sportoló társaik. Így kevesebb betegszabadságot vesznek ki, ezzel többet járulnak hozzá az általános termelékenységhez. Ráadásul nem kell őket az utolsó pillanatban pótolni, kisebb a valószínűsége annak is, hogy hosszabban hiányoznak, műtétre szorulnának, esetleg egészségügyi okból kilépnek a cégtől.

2. A fitt alkalmazottak magabiztosabbak. A testmozgás azt az érzést kelti az emberben, hogy azt csinálja, ami jó neki. Ez a bizalom érzetét kelti, amely lehetővé teszi számukra a magasabb célok kitűzését és a kiválóságra való törekvést. Mivel nem elégszenek meg kevesebbel, mint a céljaik teljesítésével, nagyon sikeresek.

3. Míg sokan úgy gondolják, hogy a sport viszi az energiát, valójában adja. Elősegíti a jobb vérkeringést, amitől az agyunk is jobban forog, könnyebben megy a koncentrálás. A sportolás elkötelezettséget és célkitűzést igényel, aki sportol, ezt tudja, és átülteti az élet más területeire is, a magánéletben és a munkahelyen egyaránt, ami csak előnyére válhat. Arról nem beszélve, hogy azok az alkalmazottak, akik következetesen képesek elérni a céljaikat, minden vállalat számára értékesek.

4. Mivel a fitt alkalmazottak természetüknél fogva fegyelmezettek, általában jó vezetők is. Magabiztosak, és kitűnő a problémamegoldó képességük.

5. Amikor az emberek sportolnak, a testükben bekövetkező kémiai változások hatására jobb lesz a hangulatuk. A jó hangulatú emberek pedig mentálisan kiegyensúlyozottabbak. Nagyobb eséllyel szólalnak meg akkor is, ha valami nincs rendben. Ha más kollégákkal, a rendszerrel vagy a felszereléssel vannak problémák, akkor nem túl félénkek kiállni magukért.

7. A sportolás jó módszer a csapatmunka előmozdítására. Egy jó kis túrázásra, softballozásra, vagy egyéb közös tevékenységre a sportoló kollégák hamarabb rávehetők, ráadásul a közös sportolás a legjobb csapatépítő is egyben. Amikor a kollégák megtanulhatnak munkán kívül csapatként dolgozni, könnyebb dolguk lesz csapatként dolgozni munkaidőben is.

8. A sportolás csökkenti a stresszt. Azok akik nem stresszelnek, koncentráltabbak, pozitívabbak, boldogabbak. Tiszta az elméjük, így könnyebben tudnak összpontosítani a munkára.

9. A munkahelyi sport ösztönzése azt az üzenetet hordozza magában, hogy a cég törődik a munkavállalóival, értékként tekint rájuk. Aki ezt érzi, nem akar elmenni a konkurenciához. Ingyenes edzőtermi tagság, céges sportliga vagy más élvezetes sport lehetőség biztosítása kiváló módja annak, hogy kimondhassam: „törődöm veled”.

Forrás: http://www.ubf.consulting/the-importance-of-encouraging-fitness-in-the-workplace/

 

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey