5+1 irodai sporteszköz, amivel tarthatjátok a másfél méteres távolságot

5+1 irodai sporteszköz, amivel tarthatjátok a másfél méteres távolságot

A koronavírus járvány lecsengőben, a karantén lassacskán oldódik és egyre több az enyhítés is, így sokan már visszatérhettek az irodákba a home office-ból. Ha a közös konditeremtől vagy a csoportos óráktól még ódzkodsz, van pár kiváló tippünk! Olyan sporteszközöket mutatunk, melyekkel öröm a mozgás, a munkahelyeteken is végezhető, és még a távolságtartás sem lesz gond. Íme, a felhozatal:

1. Evezős ergométer

Munka közben a nyári melegben vízpartról álmodozol? Az evezős ergométerrel szárazföldön is átélheted az evezés élményét! Kortól és nemtől függetlenül bárki használhatja, gyorsan elsajátítható mozgásforma, mely nem csak átmozgat, de közben szórakoztat is, ugyanis még versenyezhettek is a kollégákkal, melynek alakulását és eredményeit egy LCD tv-n követhetitek, akárcsak az igazi evezős versenyeken. Nem szükséges hozzá komoly sportos múlt, viszont azok számára is kihívást tud jelenteni, akik aktívan sportolnak. Erőnlétnövelő, és segít többek között a fogyásban és a zsírégetésben. Mindezek mellett pedig fokozza a szív- és légzőrendszer működését és csak minimálisan terheli az ízületeket. Remek stresszoldó és segít fejleszteni a stabilizáló izmokat, ezáltal az egyensúlyérzéket.

2. Kerékpáros ergométer

Egy jó edzésből nem maradhat ki az állóképesség fejlesztése. Erre tökéletesen alkalmas a kerékpáros ergométer. azt hiszem azt sorolni sem kell, mennyi előnye van egészségünkre nézve a bicajozásnak. Nálunk a szett összesen két ergométert tartalmaz, melyeket egy számítógépes szoftver segítségével hálózatba kötve akár versenyek szervezésére, vagy egy megfelelő tematikába beillesztve tréningfeladatként is felhasználhatunk. A teljesítmény számokban mérhető, így akár egy virtuális bajnokságot is rendezhettek a kollégák között!
Bár még csak a nyár első hónapját tapossuk, te már havas hegycsúcsoka és síelésre vágysz? Nem gond, a sífutó ergométer segítségével a sífutást gyakorolhatod, már csak magad elé kell képzelned egy gyönyörű havas tájat. Fejleszti az erőnlétet, átmozgatja a láb- és karizmokat, a hátat és tulajdonképpen az egész testet. Az eszköz segítségével virtuális 2 fős versenyek is lebonyolíthatók.

4. Célbarúgó szett

Csócsó helyett ajánljuk most a célbarúgó szettet, itt ugyanis nem kell egymás mellett állnotok, bőven tudjátok tartani a másfél méteres távolságot, a foci szerelmeseinek mégis kiváló. Egy egyszerű, de nagyszerű ügyességi játékról van szó, olyan koncentrációt igénylő feladat, mely során egy 3×2 méteres, kapura kifeszített molinón kell a megfelelő méretű és pontértékű lyukba rúgni a labdát. Tökéletes felüdülés bezártságérzet ellen.

5. Darts

A boltokban már megszoktuk, hogy sorban állásnál is tartjuk a másfél métert, itt sincs más dolgotok, ha többen játszotok. Az angol eredetű darts az egyik legrégebbi és legkedveltebb ügyességi játék, amit nemtől és kortól függetlenül mindenki szeret játszani, miközben jól szórakozik. A szabályok nem bonyolultak, de az egyik legfontosabb, hogy a dobónak 237 cm-re kell állnia a darts táblától és mindkét lábnak a dobóvonal mögött kell lennie. A másik alapszabály pedig, hogy az eldobott nyilat akkor sem lehet újra eldobni, hogyha az nem érte el a táblát.

+1. Teqball

A Teqball egy olyan magyar találmány, ami az elmúlt években forradalmasította a labdajátékok világát és a világon milliók szerették meg. A játék alapja a speciális teqball asztal, ami leginkább a már jól ismert ping pong asztalhoz hasonlít, de hajlított formában. Bár ezt egyedül nem tudod használni, mivel elég nagy az asztal, tudtok másfél méterre állni az ellenfeleddel. A játék kéz a kézben jár a focival, így a focifanok körében igazi siker. Bár a kezdeti koncepciók szerint a játékot focilabdával játszották, ám azóta kialakult a röplabdás, ping pongos, teniszlabdás, és a focilabda dobós verzióinak szabályrendszere is. A teqball-al fejlesztheted a labdakezelési technikádat, a reakcióidődet, sőt a döntéshozatali készségedet is, mindemellett persze remek szórakozás minden korosztálynak.

És az egészben a legjobb, hogy tőlünk az összes eszközt ki tudjátok bérelni, akár hosszú távra is. Minden rendezvényeszközünket, fertőtlenítve szállítjuk. Kiszállításkor kollégánk részletes tájékoztatást nyújt az eszköz tisztán tartásáról. További részleteket és a hosszú távú bérléssel kapcsolatos információkat pedig megtaláljátok rendezvényszervezés weboldalunkon! 

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey