5 tipp, hogyan tartsd be az újévi fogadalmad

5 tipp, hogyan tartsd be az újévi fogadalmad

Ha nem egy világkörüli utat, vagy egy Ferrari megvásárlását tűzted ki célul, hanem azt, hogy januártól bizony még egészségesebb és fittebb leszel, akkor hasznosak lesznek tanácsaink. Nyilas Dóra személyi edző segítségével 5 pontban összegyűjtöttük, mi kell ahhoz, hogy a nagy elhatározásból aztán végül legyen is valami és betarthasd újévi fogadalmad. Íme a személyi edző tanácsai:

1. Tűzz ki kisebb célokat
Így nem lesz olyan ijesztően elérhetetlen a végső nagy cél, hogy végül megrémülsz tőle és feladod, mielőtt belekezdenél. Minden kisebb cél elérésekor sikerélmény lesz a jutalmad.

2. Ne légy türelmetlen
Ne várj el magadtól nagy eredményeket rövid időn belül. A változás hosszú folyamat, ne hidd, hogy bárkinek sikerül egy hónap alatt tartós sikert elérnie.

3. Ne kezdj drasztikus diétákba vagy étel megvonásba
Fokozatosan kezdd el megváltoztatni az étkezési szokásaid. Jelölj ki valamit, amit kiiktatsz az étrendedből, ha sikerült, jöhet a következő.

4. Folyamatosan vezesd be az életedbe a mozgást
Első lépésként próbálj aktívabb lenni a hétköznapokban, menj gyalog a tömegközlekedés helyett, vidd többször sétálni a kutyát, válaszd a lépcsőt a lift helyett. Második lépésként iktasd be heti egy alkalommal a sportot, majd folyamatosan növeld az edzésnapok számát.

5. Légy büszke magadra!
Ha elbizonytalanodnál, nézz vissza az eddig elért eredményeidre. Ez segít majd, hogy túllendülj a mélyponton és ne add fel.

Vélemény, hozzászólás?

Instant sport teszt
Bezár

Töltsd ki kérdőívünket!

  • Create your own user feedback survey